• Novinky

            • Kam na strednú

              22. 12. 2018

              Žiaci spolu s vyučujúcimi sa zúčastnili akcie Kam na strednú 5.12.2018 v hale Slávia. Prezentovali sme našu školu a informovali sme záujemcov o možnostiach štúdia a ako sa môžu uplatniť v praxi. Žiakom základných škôl sa najviac páčili zvieratá, ktoré si mohli pohladkať či chytiť do rúk. Čerešničkou na torte boli práve naše žiačky kynológie so psami, ktoré predviedli základné povely a dog dancing.

            • Ekotopfilm

              22. 12. 2018

              Environmentálny film si boli pozrieť žiaci 1.A a 1.B v kine Hviezda. Tento poučný zostrih ekologických katastrof má dopad na všetky živé bytosti a závisí iba na človeku, ako sa s tým popasuje. Podstatou Ekotopfilmu bolo, že musíme začať od seba, hoci aj malými krokmi, ako sú napríklad separovanie odpadu, kompostovanie, recyklácia... Ide to aj bez plastov a prehnaného konzumu.

            • Workshop z chémie

              22. 12. 2018

              Žiaci 2.B sa zúčastnili prírodovedného workshopu, ktorý organizovala Ucm v Trnave. Dozvedeli sa rôzne zaujímavosti z rádiológie, fyziky, informatiky, samozrejme z biológie a chémie. Navštívili vedecké priestory na Ucm v Trnave a v Špačinciach. Vyskúšali si pipetovanie, mikroskopovanie a ďalšie časovo nenáročné pokusy v laboratóriách. Tiež získali prehľad o požiadavkách, kladených na uchádzačov o vysokoškolské štúdium.